Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Prvi mart” poziva građane da se registruju za glasanje putem pošte

prvi mart

Koalicija “Prvi mart” pozvala je udruženja koja okupljaju povratnike, izbjegle i raseljene osobe da uključe svoje resurse u proces mapiranja, kontaktiranja i registracije građana Bosne i Hercegovine koji se nalaze u inostranstvu za glasanje putem pošte.

U prošlom ciklusu “Prvi mart” je aktivnim registrovanjem u dijaspori podigao broj prijavljenih za 100 posto, a broj konačnih važećih glasačkih listića iz dijaspore za prostor Republike Srpske za 53 posto, navodi se u saopćenju Koalicije.

Koalicija “Prvi mart” poziva građane da se putem zvanične web-stranice www.izbori.ba informišu o procesu registracije, te da blagovremeno pristupe registraciji.

– Svi građani sa važećom vozačkom dozvolom, ličnom kartom ili pasošem se mogu registrovati odmah, dostavljanjem kopije ovog dokumenta i popunjenog PRP-1 obrasca. Molimo građane da vode računa da potpisi na prijavama budu isti kao u dokumentima, te da ne naprave previde u popunjavanju informacija o adresi trenutnog boravka u inostranstvu. Za lica koja nemaju važeće dokumente, odnosno vode se kao izbjegla lica, potrebno je dostaviti dokument zemlje domaćina i dokaz o državljanstvu BiH – poručuju iz Koalicije.