Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

administrativni postupci

Prvi u BiH uveli elektronsku razmjenu dokumenata

općina travnik
FOTO: Općina Travnik/Fena

Ova inicijativa ima za cilj smanjenje vremena čekanja građana u redovima prilikom obavljanja administrativnih procedura, neće biti potrebno donositi printani CIPS dokument

Općina Travnik kao prva općina u Bosni i Hercegovini je eliminirala potrebu za printanjem CIPS dokumenata u svrhu rješavanja općinskih administrativnih postupaka.

Umjesto toga, građanima s područja općine Travnik omogućeno je korištenje elektronske razmjene dokumenata, što predstavlja ključni korak ka modernizaciji lokalne uprave, navodi se u priopćenju Općine Travnik.

“U današnjem digitalnom dobu, Općina Travnik prepoznaje važnost brze prilagodbe i digitalizacije općinskih usluga kako bi se olakšali administrativni procesi. Implementacija elektronske razmjene dokumenata usmjerena je na smanjenje vremena potrebnog za administrativne postupke, kako bi se građanima omogućila mogućnost brzog i jednostavnog ostvarivanja svojih potreba”, poručili su.

Smanjenje vremena čekanja građana u redovima

Kako kažu, Općinska uprava Travnik teži ka unaprjeđenju efikasnosti i podrške građanima i stoga se uvođenjem elektronske razmjene podataka, osim smanjenja administrativnih troškova, očekuje i poboljšanje kvalitete usluge kroz bržu i efikasniju podršku.

Ova inicijativa također ima za cilj smanjenje vremena čekanja građana u redovima prilikom obavljanja administrativnih procedura, te već od danas u svrhu rješavanja općinskih administrativnih postupaka u Općini Travnik neće biti potrebno donositi printani CIPS dokument.