Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Psihičko zlostavljanje od strane vršnjaka tretirati kao fizičko?

mostar-gimnazija

U sklopu projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana debatna sekcija Gimnazije Mostar realizuje aktivnost Aktivni mladi razgovaraju, s osnovnim ciljem da se organizacijom debate na temu o pravima manjina u lokalnim zajednicama razgovara, te da se donesu zaključci o dešavanjima kroz koje prolaze marginalizirane grupe u lokalnoj zajednici.

Aktivnost značajno doprinosi kreiranju lokalnih mreža ljudi, mladih aktivista, koji će steći nove vještine koje će im biti od pomoći u organizaciji novih događaja u Mostaru.

Debata će biti održana u petak od 14 sati, uz prisustvo debatnih sekcija Gimnazije Mostar , Karađoz-begove medrese, i Srednje elektro-tehničke škole u Gimnaziji Mostar u prostorijama Američkog kutka.

Teza debate je “Psihičko zlostavljanje od strane vršnjaka treba tretirati kao i fizičko zlostavljanje“.

Aktivnosti se realizuju uz podršku Agencije Lokalne Demokratije Mostar i projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“ odobrenog u sklopu programa “Civil Society Facility, Operating Grants to IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations“.