prijem kod Dodika

Puhalo: A toliko smo se radovali Trumpovom ambasadoru

dodik – nelson

Nelson je akreditive uručio Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku

Eric Nelson stigao je u BiH i danas je predao svoje akreditive ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, objavila je Ambasada Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini

Nelson je akreditive uručio Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku.

Tokom ceremonije, ambasador Nelson je naglasio: „Radujem se što ću voditi aktivnosti svoje Vlade na unapređenju prosperiteta, sigurnosti i poštivanja vladavine prava za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine. Sjedinjene Američke Države i dalje će biti garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Drago mi je što ću s Vama i Vašim kolegama u Predsjedništvu pomagati vašoj zemlji da napreduje ka partnerstvu u NATO savezu i Evropskoj uniji, što su njeni zacrtani ciljevi.”

Tim povodom na Twitteru se oglasio i kolumnista Srđan Puhalo:

“Ambasador SAD Nelson poručio Dodiku “Drago mi je što ćemo vam pomagati na putu ka NATO-u i EU”, draga @RSrpska a toliko smo se radovali Trampovom ambasadoru!!!”, napisao je na Twitteru Puhalo.

Dodik je mnogo puta u ranijim izjavama priželjkivao odlazak bivše ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack, te se prizivao novog ambasadora. No sudeći prema prvom sastanku novog ambasadora sa Dodikom, politika SAD-a prema BiH ustat će ustrajna, kao što su to najavljivali svi poznavaoci međunarodne diplomatije.