Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radio Tuzla počeo s emitiranjem

BiH

Radio Tuzla 820×500 banner

Tuzlanski medijski prostor dobio je novi zvuk. Radio Tuzla, nova radio stanica u gradu soli počela je s emitiranjem programa u ponedjeljak 25. septembera 2017., na 91,2 MHz.

Ime je poznato mnogim građanima Tuzle i regije, jer je Radio Tuzla pod ovim nazivom bila prisutna u eteru od 1953. do 2011. godine – kao prva lokalna radio stanica u BiH.

Nekadašnja Radio Tuzla je informirala, educirala i zabavljala građane i ostala u sjećanju mnogim generacijama kao značajan hroničar dešavanja u Tuzli i šire.

Nova Radio Tuzla s ponosom nosi tradicionalno ime i time naglašava svoju geografsku pripadnost i programsku posvećenost. Istovremeno, moderan zvuk novog radija, najpopularnija muzika i aktuelne informacije povezuju ovaj poznati tuzlanski brend s novim generacijama, što je oslikano u sloganu „Staro ime – novi zvuk“.

„Osluškujuči potrebe građana Tuzle, u namjeri da unaprijedimo programski sadržaj Vesta Radija, propoznali smo želju za oživljavanjem imena Radio Tuzla. Stoga smo odlučili da Vesta Radio nakon 16 godina postojanja svoje mjesto u radijskom spektru ustupi Radiju Tuzla i pod poznatim, starim imenom donese jedan novi svježi zvuk“, izjavio je Edin Atlić, izvršni direktor radija.

Odabrani muzički hitovi, kratki informativni blokovi i zanimljive nagradne igre biće odlika novog Radija Tuzla.

”Pored modernog zvuka i omiljenih hitova, našim slušateljima ćemo servirati kratke info sadržaje s akcentom na dešavanja u našem gradu. Od ranog jutra ‘kuhamo’ friške informacije i zajedno ostajemo do kasnih noćnih sati. Radio Tuzla je ime koje donosi prepoznatljivost ali i odgovornost. Stoga će naša zalaganja biti usmjerena na kreiranje najboljeg radio programa, u skladu s potrebama građana“, kazao je glavni urednik Alem Sinanović.

Radio Tuzla emitira program na FM frekvenciji 91.2 MHz i putem interneta na web adresi www.radiotuzla.ba.

Slušatelji radija se pozivaju da svoje prijedloge i informacije korisne za druge građane šalju Viber porukom na broj 062 215 215 ili putem društvenih mreža.