Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radna sedmica u znaku toplijih i sunčanih razdoblja

Lijepo vrijeme u Sarajevu

Temperature u pojedinim dijelovima BiH u narednim danima sezat će i do 15 stepeni, a radnu sedmicu će obilježiti i sunčana razdoblja.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka, u zapadnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -4 do 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni.

Sutra se u BiH može očekivati više oblačnosti prijepodne, a u drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka bit će od -4 do 1, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U srijedu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -5 do 0, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U četvrtak se može očekivati slično vrijeme kao u srijedu.