Fudbal

Hodžić je apsolutni dobitnik Dinamovih priprema

13/02/2017

Armin Hodžić apsolutni je dobitnik Dinamovih zimskih priprema. Više niko ni ne pita gdje je Angelo Henriquez. Ne spominje se nigdje duga golgeterska kriza Plavog Anđela, koji je povredom u Beleku postao još veći. A kad se problemi s Henriquezom ne spominju, onda je sasvim jasno da u modrom taboru ne brinu za realizaciju jer imaju – Hodžića. Čak i nije presudno to što je na pripremama bio najbolji strijelac s pet postignutih pogodaka, njegova je igra ponudila Petevu ogroman razlog za optimizam, piše Jutarnji list.

Ari, kako ga zovu saigrači, jednostavno je dominirao u napadu. Sve što je Petev poželio Hodžić je isporučio. Kao šlag na tortu dodao je i nekoliko “lažnjaka”, a nakon jednog od njih s tribine igrališta u Beleku začuli smo:

– Dobro je, krenulo je nekako. Eto, zabijam. Ma, sad neću stati, moram opravdati to što vi kažete, da sam dobitnik priprema, rekao je, osvrćući se na kvalitet trenutnog lidera HNL-a.

– Iskreno, ne gledam previše Rijeku. Ali ne govorim tu samo o sebi, već o svima nama. Ne zato što ne cijenimo ili ne poštujemo Rijeku, već jer smo fokusirani na sebe, na Dinamo. U ovom smo trenutku puni energije, zaista želimo dobiti sve utakmice ne proljeće i uzeti taj naslov prvaka. Nismo navikli na ovakvu situaciju, želimo svi skupa vratiti Dinamo gdje mu je mjesto, a to je prvo, naravno, dodao je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.