BiH

Zvornik

Radnica u vrtiću “Naša radost” zaražena koronavirusom, rad obustavljaju do daljnjeg

14/06/2020

Odlukom Gradskog Štaba za vanredne situacije u novom objektu vrtića obustavlja se rad do daljnjeg

Na teritoriji grada Zvornika još četiri osobe pozitivne su na virus korona od kojih je jedna zaposlena u Dječijem vrtiću „Naša radost“.

Njoj je u petak, prilikom dolaska na posao i redovnog beskontaktnog mjerenja temperature, utvrđena blago povišena tjelesna temperatura. Odmah je vraćena kući i obavljeno je testiranje, saopćeno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije Zvornik.

Odlukom Gradskog Štaba za vanredne situacije u novom objektu vrtića obustavlja se rad do daljnjeg. Svi zaposleni bit će testirani, a bit će izvršena i kompletna dezinfekcija objekta, kao i opreme i igračaka.

Higijensko epidemiološka služba testirala je ukupno 42 lica od kojih su 32 bili u kontaktu sa pozitivnim licima, a još 10 osoba uzorkovane su u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u Zvorniku. Četiri novootkrivena slučaja su kontakti sa prethodno zaraženim osobama.

Na teritoriji Zvornika sada je ukupno 19 pozitivnih lica. Dvije osobe, od kojih je jedna zaražena, a za jednu se čekaju rezultati, smještene su u odjeljenju COVID u zvorničkoj Bolnici čiji će ljekari danas pregledati četiri novozaražena i odlučiti gdje će ih smjestiti. Ostale pozitivne osobe su u Republičkom karantinu „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja nastavlja da prikuplja podatke i uzima briseve za testiranje od kontakata sa pozitivnim licima.

U kućnoj izolaciji je 86 osoba, a poštovanje izrečene mjere kontroliše Komunalna policija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem čuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih, te da poštuju preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od dva metra i nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, navodi se u saopštenju iz Gradskog štaba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.