Radnici Elektroprivrede podnijeli krivičnu prijavu protiv direktorice Zuke

mensura zuka

U našu redakciju stiglo je pismo uposlenika JP Elektroprivreda BiH, koje vam prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo vas da je podnesena krivična prijava SIPA-e i Federalnog MUP-u protiv Mensure Zuke, direktorice pravnih poslova u JP Elektroprivreda BiH zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

Naime, nesposobna i korumpirana Mensura Zuka pored toga što je zloupotrijebila svoj službenim položaj i ovlaštenja, intenzivno je radila na sistematskom uništavanju kvalitetnog ljudskog resursa u JP EP BiH putem primitivnog podmetanja i širenja laži o našim uglednim elektro-inženjerima, pravnicima i ekonomistima.

Dugogodišnji diplomirani pravnici zaposleni u JP EP BiH se ismijavaju sa njenim primitivizmom i neznanjem.

Mensura Zuka je nesposobna, korumpirana i polupismena osoba koja se bavi samo ostvarivanjem prizemnih, primitivnim i niskih ličnih interesa čime je nanijela ogromnu nematerijalnu štetu kompaniji JP EP BiH.

Zajedno uvezana sa ostalim korumpiranim direktorima koji se bave samo ostvarivanjem prizemnih, primitivnim i niskim ličnim interesima izazvala je ogromne finansijske štete kompaniji JP EP BiH, jer uništavanje kvalitetnog ljudskog resursa na čemu oni zajednički rade, izaziva velike finansijske štete i vodi stradanju ljudi.

Ovom prilikom ponovo apelujemo da se zaustavi primitivna prodaja pozicija u Centrali Stranke bez provjere samo za novac jer to – primitivno!

Posljedica primitivne prodaje pozicija u Centrali jesu kolateralne finansijske štete na sve strane i gubici ljudskih života kao što smo imali nedavno u rudniku Kakanj”, stoji u pismu koje su potpisali uposlenici JP Elektroprivreda BiH.

A, u krivičnoj prijavi koja je podnesena od strane uposlenika, između ostalog stoji:

Mi uposlenici JP EP prijavljujemo Mensuru Zuku, direktora pravnih poslova u JP Elektroprivreda BiH jer je zloupotrebila svoj službeni položaj i ovlaštenja da mimo zakona zaposli svoga sina Amira Zuku u JP EP BiH pri “Služba za razvoj i održavanje poslovnih aplikacija”…

Pored pola miliona nezaposlenih dala je sinu da koristi i službeni automobil za privatne potrebe, kao da je JP EP BiH njena privatna kompanija…

Izražavamo sumnju je da sina zaposlila bez konkursa što bi, ako se uspostavi da je to točno, za Mensuru Zuku kao direktora pravnih poslova u JP EP BiH bila posebno otežavajuća okolnost i posebno težak kriminal zbog prirode posla koji obavlja…

Pored ovoga, tražimo da je Mensuru Zuku stavite pod lupu i da ispitate čitavo njeno “operisanje” u JP EP BiH, račune u bankama i imovinu koju je stekla na ovoj visokoj poziciji – ne referencama već isključivo politikom.