Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnici “Krivaje” blokirali zgradu opštine Zavidovići

zavidovici krivaja (7)

Radnici “Krivaje Mobel” iz Zavidovića koji su jutros u šest sati blokirali zgradu Općine ostat će tu danas do kraja radnog vremena, potvrdio je Feni Muhamed Mahovac, predstavnik radnika, te kazao da će sindikat firme odlučiti o daljnjim koracima.

Na ovaj potez, kako kaže, odlučili su se jer tokom proteklih mjeseci nisu ispunjeni njihovi osnovni zahtjevi, odnosno zbog toga što “zajednica” ništa ne poduzima da se oni i riješe.

Njihova dva osnovna zahtjeva su da se Sud očituje kada će biti doneseno konačno rješenje vezano za stečajni postupak, te da Vlada ZDK isplati 100 hiljada KM koje je Skupština Kantona odobrila.

– Ovo je štrajk upozorenja. Jučer smo imali pregovore o isplati 100 hiljada KM, ali ništa. Radnici “Krivaje Mobel” su mjesecima bez finansijskih primanja i želimo pomoć koja nam je obećana prije tri mjeseca – rekao je Mahovac.

Radnici preduzeća “Krivaja Mobel” iz Zavidovića više puta su izlazili na ulice u znak protesta, a u maju su bili izvršili i blokadu magistralnog puta M-17.