Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnici “Steelmin BH” odustali od blokade saobraćaja

steelmen

Umjesto planiranog blokiranja prometa, radnici kompanije “Steelmin BH” sutra će prosvjedovati ispred ulaza u ovu kompaniju iz razloga što su, zbog problema za zemljištem koje okružuje ovu tvrku, ostali bez posla.

Otpušteni radnici su ranije upozorili da će u petak blokirati magistralnu cestu Jajce – Donji Vakuf, ukoliko ne dobiju odgovor iz Županijskog suda u Novom Travniku kada će biti donosena presuda u vezi sa zemljištem zbog kojeg je zatvorena ova kompanija.

Kako je za Fenu kazao Sabahudin Begić iz Odbora otpuštenih radnika Steelmina, iako radnici nisu zadovoljni odgovorom županijskog Suda iz kojeg se može zaključiti da se razmatranje njihovog predmeta može očekivati tek krajem godine, od namjere blokiranja prometa su odustali jer blokadu nisu stigli na vrijeme najaviti policiji.

Uprava “Steelmina BH” nedavno je objavila kako je primorana obustaviti rad, a 85 radnika poslati kući, iz razloga što nema pristup svojim pogonima s obzirom na to da je zemljište koje okružuje ovu firmu u privatnom vlasništvu.

Radnici “Steelmina BH” najavili su prosvjed za sutra u 10 sati.