Radnici “Steelmina” iz Jajca odustali od protesta i čekaju odluku Suda

Steelmin

Otpušteni radnici kompanije “Steelmin” iz Jajca odustali su od današnjih protesta i očekuju da Općinski sud Jajce u roku od 30 dana donese presudu koja bi trebala riješiti probleme sa zemljištem koje okružuje ovu kompaniju.

Radnici su prije nekoliko mjeseci dobili otkaz jer kompanija “Steelmin BH” nije mogla pokrenuti proizvodnju s obzirom na to da zemljište koje okružuje proizvodne pogodne nije u njenom vlasništvu, nego je prodano drugim osobama.

“Postupajući sudija Alem Ribić okončao je glavnu raspravu, gdje je jasno precizirao da je zakonski rok donošenja presude makismalno 30 dana. Ovako je Sud sam sebe obvezao i sada konačno to možemo nazvati zakonskim rokovima za okončanje naše agonije”, priopćio je Odbor otpuštenih radnika.

Istaknuto je da sve buduće aktivnosti radnika ovise isključivo o odluci Općinskog suda u Jajcu, jer o njoj ovisi i sudbina radnika i njihov povratak na posao, s obzirom na to da su strani investitori najavili pokretanje proizvodnje u kompaniji “Steelmin” čim bude riješen problem sa zemljištem.