BiH

Gradonačelnik Banje Luke

Radojičić poručio građanima: Smanjite broj kontakata i nosite maske

21/10/2020

On je naglasio da je donesena mjera stroge kontrola bilo kakvih posjeta domovima za stara lica, te da se starijim licima proporučuje što manje kretanje na javnim mjestima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pozvao je građane da smanje broj konatakata i na taj način zaštite svoje i zdravlje svojih najbližih, ukazavši na obavezno nošenje maski.

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, Radojičić je istakao da je obavezno korištenje maski za sva lica u svim zatvorenim prostorima.

“Svaki službenik u javnim ustanovama, kao i zaposleni u uslužnim djelatnostima dužan je odbiti uslužiti svako lice koje ne nosi masku, a kontrolni organi dužni su mu izreći kaznu”, rekao je Radojičić.

Kad je riječ o nošenju maske na otvorenom, Radojičić je podsjetio da je Republički štab za vanredne situacije juče donio zaključak, kojim ova mjera od danas postaje obavezna.

“Kad je riječ o boravku u zatvorenom, sve javne ustanove i preduzeća dužni su ograničiti broj lica u skladu sa preporukama i omogućiti održavanje fizičke distance od dva metra”, objasnio je Radojičić.

On je naglasio da je donesena mjera stroge kontrola bilo kakvih posjeta domovima za stara lica, te da se starijim licima proporučuje što manje kretanje na javnim mjestima.

“Nismo se odlučili za zabranu javnih okupljanja zbog mogućih političkih tumačenja. A svaki politički subjekat mora biti odgovoran prema građanima kad je riječ o organizovanju predizbornih skupova”, dodao je Radojičić.

Radojičić je istakao da je evidentno izrazito pogoršanje epidemiološke situacije, jer je značajno povećan broj oboljelih, što je napregnulo primarnu zdravstvenu zaštitu i kapacitete Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je da je u izolaciji 1.690 osoba, dok je aktivnih 1.001 slučaj

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.