Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Banje Luke

Radojičić: Sve službe u pripravnosti zbog najavljenih obilnih padavina

igor radojicic

Naglasio da gradske službe, od upozorenja Hidrometeorološkog zavoda, postupaju po uputstvu za slučaj pripreme i prevencije elementarnih nepogoda, što podrazumijeva čitav set akcija

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas da su sve gradske službe stavljene u stanje posebne pripravnosti, povodom najavljenih obilnih padavina, prognoziranih za period od 12. do 15. maja.

Naglasio da gradske službe, od upozorenja Hidrometeorološkog zavoda, postupaju po uputstvu za slučaj pripreme i prevencije elementarnih nepogoda, što podrazumijeva čitav set akcija.

U stalnom obilasku terena su nadležne službe, a posebna komunikacija odvija se i s rukovodstvom hidroelektrane “Bočac“, s obzirom na značaj njihove akumulacije na vodostaj Vrbasa.

– Bit ćemo u pripravnosti i blagovremeno obavještavati javnost o svim potrebnim mjerama – rekao je Radojičić i ukazao da su gradske službe u protekle dvije godine uradile dosta i na prevenciji, raščišćavanjem i produbljenjem bujičnih vodotokova na širem gradskom području.

Pozvao je građane da u narednim danima prate upozorenja nadležnih organa, te im preporučio da obave preventivne aktivnosti u granicima svojih mogućnosti.

Civilna zaštita Grada Banje Luke izdala je i uputstvo kako bi građani trebalo da se ponašaju u slučaju poplava.