Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skandalozna "zapovijed"

Radončić i Novalić oglasili se o naredbi Kantona 10: Napad na ustavni poredak

radoncic-i-novalic22

Radončić, koji je predsjednik Koordinacionog tijela zaštitu i spašavanje Bosne i Hercegovine, potvrdio je da je primio navedene zahtjeve koje potpisuje zapovjednik Stožera, izvjesni Ivan Jozić

Kantonalni štab civilne zaštite Kantona 10 objavio je na svojoj stranici odredbe koje je donio na današnjoj vanrednoj sjednici.

“Danas je održana 5. Izvanredna sjednica Županijskog stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije na kojoj su donesene četiri nove zapovijedi koje su usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području Hercegbosanske županije. Zapovijedi prenosimo u cijelosti”, napisali su te objavili listu zapovijedi.

U oči odmah upada prva zapovijed kojom se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”.

Navodi se i da se “zabrana ne odnosi na vozila za dostavu hrane, robe, materijala kao i tranzit tih vozila kroz Hercegbosansku županiju, uz kontrolu ulaska i izlaska, kao i na pripadnike Oružanih snaga BiH, zdravstvene djelatnike, policijske službenike, te druge pripadnike tijela svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini u službene svrhe”.

Radončić, koji je predsjednik Koordinacionog tijela zaštitu i spašavanje Bosne i Hercegovine, potvrdio je da je primio navedene zahtjeve koje potpisuje zapovjednik Stožera, izvjesni Ivan Jozić.

“Podnijet ću sutra krivičnu prijavu protiv Kriznog štaba i odluku, kao ministar sigurnosti, proglasit ću ništavnom”, kazao je za Žurnal ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

O ovoj naredbi oglasio se i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

“Svjedoci smo da situacija izazvana koronavirusom stvara panična a ne racionalna rješenja. Tako je i Štab Civilne zaštite Kantona 10 donio tzv. naredbu, zabranivši građanima Bosne i Hercegovine da ulaze ili prolaze kroz Kanton 10, što smatram napadom na ustavni poredak Federacije Bosne i Hercegovine. Ujutro ću ovu tzv. naredbu proslijediti tužilaštvu da je procesuira”, poručio je Novalić.