predsjednik sbb-a

Radončić: Izbori 2. oktobra će biti takvi da će se promijeniti slika BiH

radoncic yt

Nadam se da će doći snage koje građanima daju novu perspektivu, rekao je

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić danas je Centralnoj izbornoj komisiji BiH predao prijavu za učešće SBB-a na Općim izborima 2. oktobra ove godine.

Radončić je tom prilikom izjavio novinarima kako se nadaju da će izbori 2. oktobra biti takvi da će se promijeniti slika Bosne i Hercegovine, da će doći snage koje građanima daju novu perspektivu, sigurnost da neće biti konflikata i da će jedna nova generacija preuzeti bolju, moderniju, uspješniju Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlanskom putu.

– Stranka nastupa samostalno, osim za člana Predsjedništva BiH gdje smo jučer, na našem Predsjedništvu, donijeli odluku da podržimo kandidata opozicije, gospodina Bećirovića. Mislim da je to veoma dobar potez, da je to kandidat koji u ovom trenutku može da osvoji između 350 hiljada ili još bolje rečeno 400 hiljada glasova, i to najmanje, jer iza njega stoji jedna velika politička snaga više jakih stranaka i nekoliko regionalnih, kantonalnih stranaka – kazao je predsjednik SBB-a.

Dodao je kako misli da je to šansa da u Predsjedništvu Bošnjaci dobiju novo lice i novu politiku.