Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar sigurnosti

Radončić najavio: Uskoro privođenja i saslušanja zbog uvoza respiratora (VIDEO)

rr

Ministar Radončić kaže da, ukoliko se utvrdi da je bilo kriminalnih radnji, to je onda “najodvratniji čin koji se može dogoditi da neko iz aktuelne vlasti krade dok traje opšta katastrofa”

Bh. ministar sigurnosti i predsjednik SBB-a za Al Jazeeru govori o koaliciji sa SDA, kako se BiH snašla u vrijeme pandemije korona virusa, o problemu migranata, za koje najavljuje deportaciju, te o ruskom kontingentu i “specijalnom djelovanju” tih snaga, među kojima su i lica obavještajno interesantna za BiH.

Jedna od tema razgovora je bila i afera o uvozu kineskih respiratora.

Ministar Radončić kaže da, ukoliko se utvrdi da je bilo kriminalnih radnji, to je onda “najodvratniji čin koji se može dogoditi da neko iz aktuelne vlasti krade dok traje opšta katastrofa”.

– Vjerujem da, ukoliko to krivično djelo postoji, a sve naznake koje sam vidio upućuju na to, onda će tužilaštva BiH i KS preuzeti apsolutno najbrže moguće mjere da se krivci sankcioniraju, rekao je Radončić.

Kako navodi Radončić, s premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem nije razgovarao o ovom pitanju.

– Ukoliko bude potrebe, neka s njim razgovara neko od kantonalnih ili državnih tužilaca, rekao je ministar Radončić, dodavši kako uskoro očekuje privođenja i saslušanja u vezi ove afere.

Intervju s Radončićem pogledajte u priloženom videu.