Ljulja se vlast u KS

Radončić postavio uslov Forti i Konakoviću: “U vezi onih 200.000 maraka…”

radoncic222

U pismu se navodi i da će SBB preispitati ulogu ministra Mirvada Kurića u cijelom događaju uz pojašnjenje da je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uputio je pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću u kojem ”bezuslovno zahtjeva” da povuku odluku o dodjeli 200.000 maraka nevladinoj organizaciji Institut za kulturu i umjetnost.

”Bezuslovno zahtjevam da odluku u najkraćem roku stavite van snage kako bi izbjegli situaciju u kojoj SBB nije zainteresirana da ostane dio aktuelne skupštinske većine”, poručio je Radončić između ostalog u svom pismu.

U pismu se navodi i da će SBB preispitati ulogu ministra Mirvada Kurića u cijelom događaju uz pojašnjenje da je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Pažnju javnosti proteklih je dana privukla ova odluka ministra Kurića.

Podsjetimo, dokumenti na zvaničnoj stranici Vlade Kantona Sarajevo potvrđuju da je budžetom za ovu godinu za nevladinu organizaciju koja tek osnovana, nema ni svoju web stranicu, niti projekte iza sebe planirano izdvajanje enormnih 200.000 KM.

Sve što se može pronaći je podatak da je predsjednica udruženja Alma Jusufbegović-Bečić koja je donedavno radila kao stručna savjetnica za kulturu u Ministarstvu kulture i sporta KS.

Kao potpredsjednica udruženja registrovana je Nerma Vukasović (supruga Marija Vukasovića, člana Glavnog odbora Naše stranke), koja je također donedavno bila angažirana u Ministarstvu kulture i sporta KS. Pored toga što je supruga funkcionera pomenute stranke, Nerma Vukasović je i aktivna članica ove stranke u Općinskom odboru Novo Sarajevo.

Supruzi člana Naše stranke dali 200.000 KM za tek osnovano udruženje