Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon sastanka s nikšićem

Radončić: Složili smo se, ne treba ni izaći na izbore ako neće biti elektronsko glasanje

radoncic

“Obojica smo se složili da na lokalnim izborim uopće ne treba učestvovati ako se prije toga ne obezbijedi elektronsko glasanje i da glasači ostave svoj otisak prsta”

Nakon što je danas održao sastanak sa Nerminom Nikšićem, predsjednikom SDP-a, Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) oglasio se na svom Instagram profilu.

– Danas sam razgovarao sa predsjednikom SDP-a gospodinom Nerminom Nikšićem. Obojica smo se složili da na lokalnim izborim uopće ne treba učestvovati ako se prije toga ne obezbijedi elektronsko glasanje i da glasači ostave svoj otisak prsta. To je jedini način da mrtvi više ne mogu glasati i da vladajuća stranka dan uoči izbora ne promjeni 6.500 članova biračkih odbora i dovede svoje najvjernije članove i plaćenike koji lažno broje za njih.

Bez poštenih izbora niti jedna država nema budućnost. Također, tokom sastanka kojem je prisustvovao i ministar saobraćaja u Vladi KS Adnan Šteta, vjerujem da smo uradili odlične stvari kako bi napokon krenula izgradnja Prve transverzale u Sarajevu. To će omogućiti mnogo lakši saobraćaj u prijestolnici i onemogućiti potpunu blokadu Vogošće i vozila iz pravca Tuzle i Zenice koja satima čekaju da uđu u centar Sarajeva. Prva transverzala je generacijski projekat za vladajuću šestorku u Sarajevu – napisao je Radončić.