BiH

Pofalići

Radovi na jednoj od najprometnijih raskrsnica teku po planu, rok do kraja maja

08/05/2020

Izgradnjom kružnog toga, rečeno je, namjerava se ubrzati tok saobraćaja, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka

Radovi na kružnom toku u sarajevskom naselju Pofalići na jednoj od najprometnijh raskrsnica teku po planu, a za saobraćaj je otvorena traka gdje se ne vrše radovi.

Za izgradnju kružnog toka na području Općine Novo Sarajevo na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života izdvojeno je 1,5 miliona KM od čega je Općina izdvojila 700.000 KM, a Direkcija za puteve Kantona Sarajevo 800.000 KM.

Izgradnjom kružnog toga, rečeno je, namjerava se ubrzati tok saobraćaja, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka.

Kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu, a njime će biti olakšan ulaz i izlaz za mjesne zajednice Pofalići i Gornji Pofalići.

Rok za završetak radova je kraj maja, a najavljena je i izgradnja još jednog kapitalnog projekta i to drugog kružnog toka ispred Fabrike duhana te proširenje saobraćajnog koridora koji spaja ta dva kružna toka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.