Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pofalići

Radovi na jednoj od najprometnijih raskrsnica teku po planu, rok do kraja maja

pofalici

Izgradnjom kružnog toga, rečeno je, namjerava se ubrzati tok saobraćaja, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka

Radovi na kružnom toku u sarajevskom naselju Pofalići na jednoj od najprometnijh raskrsnica teku po planu, a za saobraćaj je otvorena traka gdje se ne vrše radovi.

Za izgradnju kružnog toka na području Općine Novo Sarajevo na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života izdvojeno je 1,5 miliona KM od čega je Općina izdvojila 700.000 KM, a Direkcija za puteve Kantona Sarajevo 800.000 KM.

Izgradnjom kružnog toga, rečeno je, namjerava se ubrzati tok saobraćaja, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka.

Kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu, a njime će biti olakšan ulaz i izlaz za mjesne zajednice Pofalići i Gornji Pofalići.

Rok za završetak radova je kraj maja, a najavljena je i izgradnja još jednog kapitalnog projekta i to drugog kružnog toka ispred Fabrike duhana te proširenje saobraćajnog koridora koji spaja ta dva kružna toka.