Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ramazanski paketi za hiljadu povratničkih porodica

klas

Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Klasom, Securitasom i BBI Real Estateom pokrenuo je humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica.

Paketi će biti podjeljeni povratnicima u Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Kotor Varošu, Bosanskoj Gradišci, Banja Luci, Livnu, Kupresu, Duvnu i Glamoču.

Ukupna vrijednost donacije je 100.000 konvertibilnih maraka, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže 25 kilograma brašna, osam litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i ostalih sličnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice u BiH istakao je kako je mjesec ramazan pravo vrijeme da pružimo pomoć drugima.

–  Pomoć povratničkoj populaciji koja se nalazi na marginama društva veliki je zadatak svih nas. Islamska zajednica permanentno radi na povratku stanovništva u prijeratne domove – rekao je Efendić.

– Danas ćemo za hiljadu povratničkih porodica dostaviti ramazanske pakete, koji sadrže korisne namirnice i nadamo se da će ovi paketi unijeti dodatnu radost u domove naših džematlija – dodao je Efendić, prenosi NAP.