Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ramić: Firma Meister nije dobila nijedan posao od Ministarstva

edin ramic

Firma Meister iz Živinica nije dobila nijedan jedini posao od Ministarstva otkako je na njegovom čelu ministar Edin Ramić. To se lahko može provjeriti u dokumentaciji Ministarstva – izjavio je ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić, demantirajući medijske navode po kojima je ovo ministarstvo dodijelilo poslove izgradnje objekata firmi u vlasništvu savjetnika predsjedatelja Predsjedništva BiH.

Ramić navodi kako je istina samo da je firma Meister jedna od 32 firme koje ispunjavaju uslove Okvirnog sporazuma da bi uopće mogle konkurisati na javne pozive i tendere i na to se odnosi objavljeni faksimil. Firma Meister, ističe Ramić, uopće nije poslala ponudu za posao za koji se piše da joj je dodijeljen.

-Još jedna u nizu objavljenih nesitina da je firma Meister na tenderima Ministarstva dobila poslove vrijedne 24 miliona KM. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica do sada u 2016. godini potpisalo ugovore ukupne vrijednosti 1.215.438 KM – navodi u reakciji ministar Edin Ramić.