Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

član predsjedništva SDA

Ramiz Salkić kaže da u “ovom trenutku” nema ko zamijeniti Bakira Izetbegovića

ramiz salkić sda
FOTO: Fena

Upitan da li to znači da u SDA nema više kadra koji bi mogao voditi stranku, odgovorio je da „ima izraslih kadrova, koji su procjenili da u ovom trenutku nisu u stanju da pobjede Bakira Izetbegovića i nisu se htjeli stavljati u tu situaciju da izgube“

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Ramiz Salkić izjavio je danas kako SDA ima samo jednog kandidata za predsjednika na predstojećem Kongresu Stranke zbog toga što ni jedan drugi kandidat nije ispunio uslove da bude kandidat.

Po njegovim riječima, potpuno su jasne procedure.

– Svako od nas je mogao kazati da hoće da bude kandidat i biti svjestan da neće ispuniti uslove da bude kandidat i onda od toga praviti priču – kazao je Salkić prije sjednice Glavnog odbora SDA.

Upitan koliko je dobro za SDA da ima samo jednog kandidata za predsjednika stranke i kakva se poruka time šalje, Salkić je odgovorio da generalno za demokratiju to nije dobro.

– Generalno govorim. Ali kad pogledate sveopšte političko okruženje i ambijent u kojem mi živimo, ni jedna politička partija u BiH nije imala demokratske procese kakve je imala SDA – naveo je Salkić.

Dodao je da ni jedna politička partija u zadnje vrijeme nije imala dva kandidata za predsjednika.

– Čak, SDP je kazao da im ne trebaju izbori, oni će produžiti mandat iako im je predsjednik osvojio pet hiljada glasova. Ja sam osvojio više ličnih glasova od njega u entitetu RS, gdje sam imao višestruko manju bazu. I on je u redu da nastavi da bude predsjednik SDP-a, a nije u redu da nastavi Bakir Izetbegović koji je predsjednik partije koja je najjača u državi sa najviše glasova – istaknu je Salkić.

Upitan da li to znači da u SDA nema više kadra koji bi mogao voditi stranku, odgovorio je da „ima izraslih kadrova, koji su procjenili da u ovom trenutku nisu u stanju da pobjede Bakira Izetbegovića i nisu se htjeli stavljati u tu situaciju da izgube“.