Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ramiz Salkić progovorio zašto šuti i zbog čega se rijetko smije

salkic

Potpredsjednik RS-a tokom gostovanja na TV Hayat govorio o svom životu, imanju, zdravlju i porodici odgovorivši na pitanja zašto se ne smije, zašto vrlo često šuti, te zašto je 9. maj 1992. trajno obilježio njegov život.

U interesantnom razgovoru, Salkić je iznio nepoznate detalje iz svog života, a na pitanje voditeljice zašto ga rijetko viđamo nasmijanog je odgovorio:

– Smijem se ponekad. U ovoj emisiji ću se potruditi da tu naviku promijenim i da budem više nasmijan, poručio je Salkić, koji je voditeljici donio sok od jabuke kojeg pravi na svom imanju u Bratuncu.

Salkić je rekao kako i pored obaveza koje ima u politici, stigne da vodi imanje u Bratuncu koje je zajedno sa svojom familijom naslijedio od oca.

Kaže da ga najviše čini sretnim kada može prenijeti široj javnosti ono što čuje od ljudi s kojim razgovara u mjestima istočne Bosne.

Ramiz Salkić je progovorio i o 9. maju 1992. godine zbog kojeg posljedice osjeća i danas i, kako kaže, zbog kojeg je doživio životnu transformaciju.

– Tada su mi rekli da mi je otac ubijen. Prošao sam tog dana kraj njega, kasnije završio u logoru i te posljedice je nemoguće izbrisati iz svog života. S tim živim i trudim se da ne opterećujem nikoga, priča Salkić.

Dodaje kako je djeci rekao sve što mu se desilo.

– Djeca ne mogu roditeljima zamjeriti, isto što i roditelji ne mogu djeci.

Tokom rata, braća Ramiza Salkića su ubijena, a kako kaže, on se nastavio brinuti o njihovoj djeci. Ispričao je slučaj tokom popisa stanovništva kada je nabrojao da je kod njega u kući 17 osoba.

– Kada sam im nabrojao sve mislili su da nisam normalan, ispričao je Salkić.

– Sutradan su odmah došli iz komisije za popis stanovništva da se uvjere u ono što sam rekao. Kada su svi ukućani izašli pred njih nisu mogli vjerovati, dodao je Salkić

Kompletno gostovanje Ramiza Salkića pogledajte u priloženom videu.