Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aktuelna zastupnica u parlamentu fbih

Prašović-Gadžo kandidatkinja za načelnicu Novog Grada: Evidentan raskol između SBB-a i DF-a?

sanela prasovic gadzo

SBB bi danas trebao donijeti i odluku o daljem odnosu sa Demokratskom frontom s kojom su zategnuti odnosi nakon nekoliko razmijenjenih saopćenja u vezi kandidata za ministra zdravstva KS.

Iako će Predsjedništvo SBB-a tek u kasnim popodnevnim satima utvrditi kandidatske liste i imena kandidata za načelnike i gradonačelnike, za sada je potvrđeno da će za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo SBB predložiti Sanelu Prašović-Gadžo.

Prašović-Gadžo aktuelna je federalna zastupnica i generalni sekretar SBB-a. Prije političke karijere duže od 20 godina provela je u novinarstvu radeći na brojnim projektima. Osim Prašović-Gadžo poznata su još dva imena protukandidata Semir Efendić iz SDA i Adnan Delić ispred četvorke (SDP BIH, NIP, NS i NBL).

SBB bi danas trebao donijeti i odluku o daljem odnosu sa Demokratskom frontom s kojom su zategnuti odnosi nakon nekoliko razmijenjenih saopćenja u vezi kandidata za ministra zdravstva KS. I sam Željko Komšić kazao je da će se u narednih nekoliko dana pokazati ima li ili nema većine u KS.

Kako javlja Avaz.ba više članova Predsjedništva SBB-a zatražilo je da se danas donese obavezujuća odluka za sve ministre SBB-a u Vladi FBiH i članove nadzornih i upravnih odbora da više ne glasaju za imenovanja kadrova DF-a, odnosno da ta imenovanja nesmetano obavljaju SDA i HDZ koji imaju apsolutnu većinu u Vladi FBiH.