Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP BPK

Raspisan konkurs za prijem 36 policajaca i četiri mlađa inspektora

Foto: Fena
Ilustracija

Šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka Mirsad Kamenica precizirao je da je predviđen prijem 36 izvršilaca za početni čin policajac te četiri za početni čin mlađi inspektor

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde raspisala je konkurs za popunu 40 upražnjenih radnih mjesta.

Šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka Mirsad Kamenica precizirao je da je predviđen prijem 36 izvršilaca za početni čin policajac te četiri za početni čin mlađi inspektor.

– Cijela procedura će biti provedena potpuno transparentno i svako testiranje i sve radnje će biti audio i video zapisane u svrhu zakonitog provođenja konkursa – naveo je Kamenica.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana posljednjeg objavljivanja. Komisiju za prijem čine tri policijska službenika Uprave policije i dva državna službenika MUP-a BPK Goražde te se po potrebi mogu angažovati i vanjski saradnici.

Uprava policije MUP-a BPK Goražde je još 2019. godine od resornog ministarstva Kantona Sarajevo dobila sredstva u iznosu od 125.000 KM isključivo namijenjena za školovanje kadeta, ali ona još nikad nisu utrošena.