Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

optužuje čolana

Razija Mujanović iznijela šokantne tvrdnje o stanju u KSBiH: Sramota me!

Nakon osvojenog 5. mjesta na EP-u organiziran je doček košarkašica Bosne i Hercegovine
27.06.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon sto su bosansko hercegovacke kosarkasice zauzele 5. mjesto na Europskom prventsvu organiziran im je docek i prijem u sarajevskoj Vijecnici. Razija MujanovicrPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

U izvještaju je navela brojne probleme i opstrukcije sa kojima se suočavala ona i reprezentacija, te je uputila i niz kritika i optužbi na račun generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana

Razija Mujanović, team menadžerica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, uputila je izvještaj Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a o svemu je obavijestila i javnost putem društvenih mreža.

U izvještaju je navela brojne probleme i opstrukcije sa kojima se suočavala ona i reprezentacija, te je uputila i niz kritika i optužbi na račun generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana.

– S obzirom na to da se već dugo špekuliše i komentariše da je “nešto truhlo u državi Danskoj” (čitaj – KSBiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti.

Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem. I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze – napisala je Mujanović na svojoj Facebook stranici.

Na početku izvještaja ističe da su joj motivacija da uđe u KSBiH bile talentovane djevojke kojima je uvijek falilo malo da naprave rezultat.

– Naši problemi počinju nakon Eurobasketa. Nešto se čudno počinje dešavati s našim generalnim sekretarom Čolanom, s njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suočavamo se s neispunjenim obećanjima.

Kancelarija Saveza ni nakon pet mjeseci nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, potcijenjene i degradirane te nisu osjetile poštovanje i htjele su da bojkotuju utakmicu protiv Belgije i sve iznesu u javnost – navela je Mujanović.

Dodaje da su selektor Lojo i ona ipak uspjeli s Dubravkom Barbarićem osigurati 20.000 KM koje su podijelili igračicama kao nagradu.

Problemi su se nastavili nakon historijskog plasmana na SP, jer Savez nije imao novac za pripreme pa su morali improvizirati, a došao je u pitanje i odlazak na SP zbog nedostatka novca na računima Saveza.

A onda novi šok na SP-u u Australiji.

– Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi.

Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota! – istakla je Mujanović uz konstataciju da je Čolan prema njoj vršio “neviđenu torturu”.

Istakla je i da je Čolan htio da kroji spiskove reprezentacije. Otkrila je i kako sekretar Čolan nije odobrio uplatu 3.000 švicarskih franaka koliko je koštala taksa da se izda licenca novoj igračici Jovani Mandić te još brojne druge probleme u kojima je glavnu ulogu uglavnom imao Čolan.