BiH

reagovanje

Reagovanje iz ATV-a: Nije bilo nikakvih novih prijava

22/12/2021
Ivan Begić

Reagovanje na tekst portala Gerila.info

Portal Gerila info objavio je tekst pod naslovom “Begić podnio krivičnu protiv urednika i direktora ATV-a. Traži saslušanje lica koja su najavljivala objavljivanje snimka…”, koji je prenio i portal Fokus.ba.

Ko je slao poruke Begiću zahtijevajući 1,5 miliona eura za neobjavljivanje videa?

Na adresu naše redakcije stiglo je reagovanje ATV-a, koje prenosimo:

“20. decembra 2021. godine portal Gerila info objavio je tekst pod naslovom “Begić podnio krivičnu protiv urednika i direktora ATV-a. Traži saslušanje lica koja su najavljivala objavljivanje snimka…”, u kojem se, između ostalog, navodi da je Ivan Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banjaluka, Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com.

U vijesti su navedena i navodna krivična djela koja se našem uredništvu stavljaju na teret, ali bez obrazloženja, što jasno govori o namjeri da se pokušava nanijeti šteta ATV-u. Iako iz vijesti nije jasno za sta je, navodno podnio prijavu, poštujući norme ovog posla, obratili smo se nadležnoj policijskoj upravi kao i nadležnom tužilaštvu da nam daju konkretan odgovor. Kako nam je potvrdila portparol tužilaštva Maja Vidović od 04. septembra nije bilo nikakvih novih prijava Ivana Begića čiji eksplicitni snimak se pojavio u javnosti prije nekoliko dana, tako da se očigledno radi o lažnoj vijesti.

Takođe, u Policijskoj upravi Banjaluka na naš upit da li je protiv određenih lica Ivan Begić podnio prijavu, potvrđeno je da nikakave prijave od septembra nije bilo. Saopštili su da su prijavu za ucjenu dobili 4. septembra i da su već 8. septembra podnijeli izvještaj Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, stoji između ostalog u reagovanju ATV-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.