Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grude

Regionalni klub IPA-e ZHŽ-a proslavio petu obljetnicu od osnivanja

FNA_99526

Nazočne su pozdravili i ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a Zdravko Boras te načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj

Svečanom skupštinom Regionalni klub (RK) Međunarodne policijske udruge (IPA) Zapadnohercegovačke županije u subotu je u Grudama obilježio petu obljetnicu osnutka.

Tijekom svečanosti potpisan je Sporazum o prijateljstvu i suradnji tog kluba s Regionalnim klubom IPA-e Zagreb, dodijeljeno je priznanje IPA Sekciji Hrvatske te upriličena dodjela zahvalnica i poklona gostima i zaslužnim članovima IPA-e.

Po riječima predsjednika RK IPA-e Zapadnohercegovačke županije Zorana Smitala, potpisivanje sporazuma kruna je dugogodišnje suradnje spomenutih klubova te garancija da će njihovo druženje biti nastavljeno i u budućnosti.

– Imamo izvrsnu dugogodišnju suradnju u raznim oblastima, ali prijateljstvo je u svemu ovom, ipak, najvažnije – ocijenio je Smital.

Za predsjednika zagrebačkog Regionalnog kluba IPA-e Darka Minkovića potpisivanje sporazuma znači nastavak prijateljstva i suradnje, kao i druženja kroz sportske, kulturne i druge manifestacije.

– To je jedna nota više koja s tim potpisom garantira i budućim generacijama da će naša prijateljstva i druženja biti nastavljena – poručio je Minković.

Naglasio je i da je IPA Sekcija Hrvatske bila mentor IPA Sekciji BiH te da su im pomogli na putu u punopravno članstvo u Svjetsku organizaciju.

– Samim tim, to je uspjeh i Hrvatske jer smo doprinijeli da BiH postane dio svjetske obitelji – naglasio je Minković.

Nazočne su pozdravili i ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a Zdravko Boras te načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, koji su im poželjeli ugodno druženje te još bolju suradnju i rezultate.

– Želim da izgrađujete prijateljski odnos te da uspostavljate kontakte koji će pomoći da ostvarite što bolje rezultate u policijskim organizacijama u kojima radite ili ste radili prije umirovljenja – poručio je Boras.

Svečanosti su, među ostalima, nazočili predstavnici lokalnih i županijskih vlasti, brojni gospodarstvenici, kao i predstavnici regionalnih klubova IPA-e iz BiH te IPA sekcija iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Njemačke.

Po završetku skupštine za sve članove i goste upriličena je večera, glazba i druženje.

U sklopu obilježavanja pete obljetnice Regionalnog kluba IPA-e ZHŽ-a, pored svečane skupštine, za sve goste bio je organiziran i obilazak Starog mosta u Mostaru, vodopada Kravica te Franjevačkog samostana na Humcu.

Inače, Međunarodna policijska udruga – IPA (International Police Association) je strukovna organizacija policajaca koja okuplja preko 400.000 članova u 69 zemalja svijeta.