Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista
Poznati bh. glumac Mirza Tanović u ovom izdanju Fakttesta na svoj način je objasnio svo licemjerje bh. društva koje se već odavno nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Umjesto bilo kakvog pomaka, ono se vrti u začaranom krugu u kojem su politički uticaj, moć, stranačka pripadnost, pare i poznanstvo važnije od svega ostalog...

Sudija Slađan Došlo je sudio utakmicu Mladost Doboj Kakanj – Tuzla City (0:2) i drastično je oštetio domaći tim. Prvo je dosudio nepostojeći jedanesterac za goste, a potom nije “svirao” jedanaesterac za Mladost kod rezultata 0:1. Arbitar iz Lukavice suspendovan je do daljnjeg.

„Brzina odnosi živote u BiH: U jednom danu oko 100 udesa“

U 2018. godini u BiH dogodilo se ukupno 36.672 saobraćajnih nezgoda. Život je izgubilo 277 osoba, dok je više od 10.000 osoba zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede. Veliki broj nezgoda na putevima, između ostalog, rezultat je nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa, kao i niskog nivoa saobraćajne kulture većeg broja učesnika u saobraćaju.

„Zdravstveni radnici traže veće plate ili odlaze“

Predstavnici sindikata u Republici Srpskoj usaglasili su četiri zahtjeva za entitetske vlasti među kojima i povećanje plate za 30 odsto.

“Tražimo da se plata poveća 30 odsto, odnosno da nam se vrati raniji iznos plate jer su nam uzeli te pare. Sve kolege odlaze trbuhom za kruhom, nemamo više rupa na kaišu da ga možemo stezati”, poručuju iz sindikata.

„BiH prvi put ostala bez predstavnika u Vijeću Evrope“

Bosna i Hercegovina ostala je bez delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Istekao je rok do kojeg je BiH trebala imenovati svoju delegaciju u Parlamentarnoj Skupštini Vijeća Evrope, tačno šest mjeseci nakon održanih opštih izbora u BiH.

Bosna i Hercegovina ostaje jedina država u procesu približavanja Uniji koja nema formirano zajedničko parlamentarno tijelo.

„U Sarajevu u septembru prva parada ponosa u BiH, građani negoduju“

Bosna i Hercegovina će, nakon svih država u regiji, dobiti svoju povorku ponosa koja će se održati 8. septembra u Sarajevu.

“Povorka predstavlja borbu protiv nasilja, zahtjeva jednak pristup javnom prostoru kao i drugi građani BiH i slogan će biti ‘Ima izać'”, rekao je član organizacionog odbora.

Najava povorke ponosa naišla je na neodobravanje pojedinih političara i građana, koji su svoje negodovanje izrazili putem društvenih mreža.

Eh eto, dođosmo izgleda do najvećeg problema kod nas?!