Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reichel kod Zvizdića: Svi očekuju pozitivne pomake u BiH

Reichel-zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić danas se u Sarajevu sastao sa političkim direktorom za zemlje Zapadnog Balkana, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Ernestom Reichelom s kojim je pored ostalog razgovarao o predstojećim reformskim procesima kojim će se ubrzati euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je tom prilikom istakao kako u Vijeću ministara BiH postoji volja za realizacijom reformske agende za koju je istakao kako očekuje da će usvojiti entitetske vlade u BiH.

Sa Reichelom je također razgovarao o novim projektima IPA fondova te pripremama sektorskih strategija u oblasti transporta, pravde i sigurnosti u cilju intenziviranja evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, primarni cilj Vijeća ministara predstavlja jačanje ekonomije kroz razvoj malih i srednjih preduzeća.

Reichel je naglasio podršku Njemačke reformskim procesima u BiH dodavši kako je samo funkcionalna vlada sprema za provođenje reformi. Kako je naglasio, svi očekuju pozitivne pomake u BiH jer je interes i Njemačke i Evropske unije da Bosna i Hercegovina napreduje.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Njemačke u BiH Christian Hellbach.