BiH

Traži zajedničku reakciju

Reis Kavazović pisao ambasadorima više zemalja zbog napada na muslimane u Crnoj Gori

02/09/2020

Reisu-l-ulema upozorava na dugo iskustvo zločina i progona kojima su Bošnjaci i muslimani na tim prostorima bili izloženi

Nakon novih napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pisao je ambasadorima više zemalja akreditovanim u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pismu koje je uputio ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Ujedinjenog Kraljevstva (UK), Republike Turske, Savezne Republike Njemačke, Talijanske Republike, Francuske Republike i Ruske Federacije, reisu-l-ulema upozorava na dugo iskustvo zločina i progona kojima su Bošnjaci i muslimani na tim prostorima bili izloženi zbog čega je njihov strah opravdan kada vide da se iste ideologije koje su bile osnova ranijim zločinima ponovo vraćaju u javni i politički prostor.

Od Vlada država kojima je reisu-l-ulema pisao traži se zajednička reakcija i apeluje na vjerske lidere da svojim stavovima i postupcima ne šire mržnju i netrpeljivost među narodima i građanima, kaže se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.