Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reisu-l-ulema Kavazović u posjeti Egiptu

kavazovic egipat

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović posjetio je danas šejha-l-Azhara dr. Ahmeda Tajjiba.

Šejh Azhara, vrhovni vjerski autoritet Egipta, dr. Ahmed Tajjib je pozdravio reisu-l-ulemu i vrhovnog muftiju Bosne i Hercegovine Husein ef. Kavazovića istakavši da je Bosna u srcu svakog muslimana, te da je Azhar u potpunosti spreman pružiti svaku vrstu vjerske i obrazovne podrške bosanskim muslimanima, javlja MINA.

Na sastanku je bilo govora o stipendijama za bosanske studente koji će nastaviti studirati na ovom najstarijem univerzitetu islamskog svijeta, kao i organiziranju stručnih seminara za imame i uposlenike Islamske zajednice u Kairu.

Također, reisu-l-ulema će se tokom svoje četverodnevne posjete Egiptu susreti i sa vrhovnim muftijom dr. Ševki Allamom, ministrom vakufa Muhammedom Muhtarom Džum'a, te sa predsjednikom Univerziteta El-Azhar dr. Ibrahimom Hudhudom.

Posjeta reisu-l-uleme Kavazovića Šejhu Azhara, kako navode egipatski mediji, za cilj ima jačanje odnosa dviju prijateljskih zemalja, proširenje vjerske saradnje Islamske zajednice za vjerskim tijelima i obrazovnim institucijama Egipta, kao i sagledavanje zajedničkih potencijala u borbi protiv ekstremnih tumačenja i zloupotreba časne vjere islama.