BiH

BIHAMK

Rekonstrukcija Crnaje: Za danas najavljeno asfaltiranje

21/02/2021

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen

Na dionici Konjic-Jablanica u toku su radovi u tunelu Crnaja gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Za danas su najavljeni radovi na asfaltiranju u tunelu, zbog čega će se povremeno obustavljati saobraćaj teretnih vozila.

U noćnim satima (23-4.30 sati) na toj dionici saobraćaj se obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Odron je zabilježen i na putu Vlasenica – Kladanj.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se putevi: Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.