Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rektoru Univerziteta u Sarajevu dodijeljena počasna titula “Ambasador znanja”

BiH

Ambasadorznanja

Rektoru Univerziteta u Sarajevu Rifatu Škrijelju danas je uručena počasna titula Ambasador znanja koju dodjeljuje Life Learning Academia iz Slovenije.

Počasnu titulu Ambasador znanja rektoru Škrijelju uručila je direktorica Life Learning Academia Merjetke Kastner u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Akademsko-ekonomski kongres je jedan od vodećih međunarodnih događaja u regionu koji jedanput godišnje okuplja pojedince i organizacije iz cijelog svijeta s ciljem da se predstave dostignuća, potencijali, ali i mentori iz oblasti znanja na globalnom nivou. Naglasak je na učenju, znanju i povezivanju.

– Mnogo mi znači jedno ovakvo priznanje od eminentne institucije kao što je Life Learning Academia, koje ujedno predstavlja i priznanje za Univerzitet u Sarajevu. Posebno je značajno što se ovim priznanjem, dodijeljenim meni kao rektoru, poboljšava i međunarodna reputacija Univerziteta u Sarajevu – naveo je Škrijelj, te istakao da je čast nositi titulu Ambasador znanja koju nose i Zijad Bećirović, Franz Fischler, Edward Charles Francis Publius de Bono, Akkan Suver, Nikica Grbić, Zoran Živković, Milan Petrović i ostali.

Škrijelj je također istakao dosadašnju uspješnu saradnju s univerzitetima u Sloveniji, te naglasio da današnji sastanak s direktoricom Life Learning Academia i direktorom IFIMES-a donosi nove oblike saradnje i obogaćuje saradnju Univerziteta u Sarajevu s institucijama u Sloveniji, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.