BiH

KB "Dr. Irfan Ljubijankić"

Renoviran Odjel za liječenje plućnih i zaraznih bolesti u bihaćkoj bolnici

09/01/2020

Predstavnici menadžmenta Kantonalne bolnice u Bihaću istakli su kako je ovo samo još jedan u nizu uspješno realiziranih projekata kojim se unapređuju usluga i standardi

Renovirani i opremljeni Odjel za liječenje plućnih i zaraznih bolesti u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, otvoren je danas. Rekonstrukcija i opremanje ovog bolničkog odjela dio je projekta “Poboljšanje zdravstvenih usluga i oblasti zaštite osoba o kojima brine UNHCR” i za njega je izdvojeno oko 160.000 KM.

Projekt financira švicarska vlada, a provodi UNHCR u saradnji s Danskim vijećem za izbjeglice.

-Zaista nam je cilj da pomognemo na svaki način, naročito u periodu kada se ovaj dio države suočava s migracijskim procesom. Proširenje kapaciteta bolničkih odjela doprinijet će poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga kako za lokalno stanovništvo, tako i za populaciju izbjeglica i migranata na području Unsko-sanskog kantona – kazao je zamjenik direktora za saradnju Ambasade Švicarske u BiH Patrick Egli.

Predstavnici menadžmenta Kantonalne bolnice u Bihaću istakli su kako je ovo samo još jedan u nizu uspješno realiziranih projekata kojim se unapređuju usluga i standardi.

-Ovim projektom dobijamo potpuno opremljeni prostor i 15 novih kreveta za pacijente, tako da možemo reći da proširujemo Odjel. Namjera nam je da u dogledno vrijeme upravo ovaj prostor pretvorimo u intenzivnu njegu za pacijente Odjela za plućne i zarazne bolesti – rekao je direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” Hajrudin Havić.

Obnovu i opremanje ovog bolničkog odjela sufinancirala je Vlada Unsko-sanskog kantona.

-Odlično je da na ovakav način počinjemo godinu. Stalno ponavljam da Vlada maksimalno nastoji poboljšati zdravstvene usluge za sve građane, a posebno ulaganjem u infrastrukturne projekte. U prethodnom periodu je jako puno urađeno, naročito kada je u pitanju Kantonalna bolnica, međutim ovdje ne stajemo – riječi su kantonalne ministrice zdravstva, rada i socijalne politike Nermine Ćemalović.

Nakon što je završena rekonstrukcija operacionih sala, Odjela intenzivne njege i Odjela za liječenje plućnih i zaraznih bolesti, vrlo brzo se očekuje i završetak sanacije preostalog dijela krova i izgradnja vešeraja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.