Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"neistiniti napisi"

Riješeno pitanje “spornih konzervi” u MO i OSBiH

osbih777

Istovremeno, Ministarstvo odbrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz odbrambenog sistema, a koje ruše dignitet MO i OSBiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) demantirali su danas kao neistinite ponovne medijske napise “o upotrebi konzervirane hrane s pogrešnom deklaracijom, na nedavnoj vježbi OSBiH na Manjači”.

– Sporne paštete proizvođača “Zmajevac” iz Republike Srbije nisu dijeljene jedinicama i pripadnicima OSBiH na spomenutoj vježbi – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iz Ministarstva napominju kako je nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja u julu obavljena zamjena onog dijela proizvoda “Pašteta juneća” proizvođača “Zmajevac” iz Republike Srbije, za kojeg je ustanovljeno da sastav i deklaracija nisu valjani.

– Ta količina (sporni dio) zamijenjena je proizvodom “Pašteta juneća”, proizvođača “Akova impeks” d.o.o Sarajevo, BiH – navodi se u demantiju.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz odbrambenog sistema, a koje ruše dignitet MO i OSBiH.

– Shodno tome, upotrijebit ćemo svaku zakonsku mogućnost i poduzeti sve mjere i radnje kako bi zaštitili profesionalizam i ugled Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i sankcionirati svakog djelatnika MO i OSBiH, ukoliko se ustanovi da je dostavljao neistinite informacije medijima – navode iz Ministarstva odbrane BiH.