BiH

potresna priča

Roditelji djevojčice koja je na KCUS-u u komi: “Njen mozak nije uspio izdržati”

11/11/2021
Foto: YouTube/screenshot

Portal Kakanj.info objavio je video razgovor sa roditeljima djevojčice koja je u veoma teškom zdravstvenom stanju

Dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja koja je prije tri dana operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, u teškom je stanju, a u životu je održavaju samo aparati, tvrde njeni roditelji.

Djevojčica je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se i dalje bori za život, potresla je mnoge.

Prema riječima njene majke Amile Gadžun, djevojčica je rođena sa spuštenim očnim kapkom, zbog čega je prije godinu operisana u Kantonalnoj bolnici u Zenici, a operaciju je radila doktorica Nina Jovanović.

“Imala je spušten kapak, pa je prije imala operaciju, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije prihvatilo. Plastika je trebala biti izvađena u privatnoj ustanovi Halimić, ali zbog davanja totalne anestezije njen mozak nije izdržao. Međutim, prema našim saznanjima navodno operacija se izvela u iznajmljenoj sali poliklinike Bejtović, za operaciju je bila zadužena dr. Nina Jovanović. U tom trenutku nismo znali ko je anesteziolog, ali smo saznali da je bio dr. Suad Rožajac a prema njihovim riječima je šokantna spoznaja da je ova operacija rađena u zubarskoj ordinaciji Bejtović”, govore očajni roditelji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.