kalifikacije za sp

Krunić: Važno je da sami odlučujemo

rade-krunic

Bh. reprezentativac Rade Krunić je zbog povrede propustio oktobarski ciklus utakmica, a na ovo okupljanje je stigao odlično raspoložen i spreman da odgovori svakom zadatku koji dobije od selektora

Nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine preostale su još dvije utakmice u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Bosanskohercegovački tim ima šansu da se plasira u baraž, a na tom putu mora savladati dvije prepreke, prva je u subotu Finska, a zatim u utorak Ukrajina.

Bh. reprezentativac Rade Krunić je zbog povrede propustio oktobarski ciklus utakmica, a na ovo okupljanje je stigao odlično raspoložen i spreman da odgovori svakom zadatku koji dobije od selektora.

– Dobro se osjećam i moram priznati da su mi nedostajali momci tako da sam jedva čekao da dođem na okupljanje – ističe Krunić za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

– Svjesni smo šta nas čeka protiv Finske i Ukrajine, nema lakih utakmica, međutim imamo naš cilj i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Poznajemo i jednog i drugog protivnika, ali važno je da sami odlučujemo i da je sve u našim rukama. Trenutno smo fokusirani samo na Finsku, spremamo se ozbiljno, motivisani smo i uz stopostotni angažman svakog od nas možemo ih pobijediti. Tek nakon ove utakmice razmišljaćemo o Ukrajini – kazao je Kurnić.

Siguran je da će prisustvo publike upotpuniti odličnu atmosferu koja vlada među “Zmajevima”.

– Svi volimo igrati pred punim tribinama, tako da me raduje povratak publike, i to što će stadion “Bilino polje” biti pun. Zaista nam je nedostajala ta euforija i ambijent koji ti daje “krila” kad nam ponestaje snage. Moramo se dobro koncentrisati da ne podlegnemo pritisku, mada lično smatram da to prije može da nas još više motiviše – rekao je Krunić.