Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roditeljskoj kući donirano 10.000 KM i pokloni za djecu

roditeljska kuca stari grad111

Predstavnici Općine Stari Grad posjetili su Roditeljsku kuću gdje su djeci uručili prigodne poklone, a rukovodstvu Roditeljske kuće donaciju u iznosu od 10.000 KM.

Delegaciju su činili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, dopredsjedavajući Sanel Dragolovčanin i općinski vijećnik Vibor Handžić od kojeg je i potekla ova inicijativa.

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja, a koji dolaze van Kantona Sarajevo. Otvorena je prošle godine, a projekt je pokrenulo Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

Starogradska delegacija je danas djeci donijela brojne poklone, knjige, balone, slikovnice i društvene igre. Općina Stari Grad podržava projekat Roditeljske kuće od početka gradnje, kroz donacije ali i pomoć u opremanju apartmana.

Predsjednik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat je upoznao predstavnike Općine Stari Grad o radu “Roditeljske kuće” u prvoj godini postojanja, a razgovarano je i o nastavku podrške Općine i boljoj saradnji u budućnosti.