BiH

potpisan ugovor

Rok za izgradnju livanjske obilaznice 12 mjeseci

30/05/2022

Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH, kao investitor, i predstavnici poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno i KTM Brina d.o.o. Posušje, kao izvođači radova, potpisali su ugovor o izgradnji livanjske obilaznice vrijedan 4,55 milijuna maraka.

Ugovor se odnosi na izgradnju obilaznice na Orlovači, koja povezuje magistralnu cestu M-15 od Sučića hrasta s magistralnom cestom M-16 na Drinovoj međi.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina.

– Potpisali smo ugovor za izgradnju prve faze zaobilaznice u Livnu. Ukupna dužina obilaznice koja će biti izgrađena je 2,9 kilometara, a ukupna vrijednost radova s PDV-om je 4,55 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj – dodao je Pravdić.

Ugovorenim radovima predviđena je izgradnja i dva rotora i četiri raskrižja, zatvoreni sustav odvodnje uz prikupljanje vode u separatore i odvod do recepijenta, kao i postavljanje rasvjete.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisivanju ugovora je nazočio u ulozi domaćina te je izrazio veliko zadovoljstvo skorašnjim radovima.

– Ovo je veliki projekt za Livno. Znamo da je prometna povezanost jako važna za razvoj određenih sredina, a posebno raduje činjenica da je riječ o obilaznici na Orlovači. Izgradnjom ceste otvaramo prostor i za investicije na tom području – kazao je livanjski gradonačelnik.

Rok za izvođenje radova na obilaznici na Orlovači prema potpisanom ugovoru je godinu dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.