Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisan ugovor

Rok za izgradnju livanjske obilaznice 12 mjeseci

livno obilaznica

Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH, kao investitor, i predstavnici poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno i KTM Brina d.o.o. Posušje, kao izvođači radova, potpisali su ugovor o izgradnji livanjske obilaznice vrijedan 4,55 milijuna maraka.

Ugovor se odnosi na izgradnju obilaznice na Orlovači, koja povezuje magistralnu cestu M-15 od Sučića hrasta s magistralnom cestom M-16 na Drinovoj međi.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina.

– Potpisali smo ugovor za izgradnju prve faze zaobilaznice u Livnu. Ukupna dužina obilaznice koja će biti izgrađena je 2,9 kilometara, a ukupna vrijednost radova s PDV-om je 4,55 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj – dodao je Pravdić.

Ugovorenim radovima predviđena je izgradnja i dva rotora i četiri raskrižja, zatvoreni sustav odvodnje uz prikupljanje vode u separatore i odvod do recepijenta, kao i postavljanje rasvjete.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisivanju ugovora je nazočio u ulozi domaćina te je izrazio veliko zadovoljstvo skorašnjim radovima.

– Ovo je veliki projekt za Livno. Znamo da je prometna povezanost jako važna za razvoj određenih sredina, a posebno raduje činjenica da je riječ o obilaznici na Orlovači. Izgradnjom ceste otvaramo prostor i za investicije na tom području – kazao je livanjski gradonačelnik.

Rok za izvođenje radova na obilaznici na Orlovači prema potpisanom ugovoru je godinu dana.