Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rudnici iz Zenice, Kaknja i Breze duguju 86 miliona KM za zdravstveno

rudnik-kakanj-nesreca 1

Velika višegodišnja dugovanja triju rudnika s područja Zeničko-dobojskog kantona, prema kantonalnom Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK-a, bila su tema zajedničkog sastanka predstavnika menadžmenta Zavoda, Porezne uprave i Vlade ZDK-a, s predstavnicima Rudnika mrkog uglja Zenica, Breza i Kakanj.

Dugovanja rudnika iz Zenica, Kaknja i Breze, na ime zdravstvenog osiguranja zaposlenih u rudnicima, iznose čak 86,905.948 KM, a konstatirano je da bi ovaj dug mogao da ugrozi normalno funkcioniranje zdravstvenog sistema tokom narednog perioda na području Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku je dogovoreno da sva tri rudnika, najkasnije do 10.decembra dostave svoje pismeno izjašnjenje o uplatama tekućih obaveza za doprinose. Nakon pismenih izjava menadžmenta Rudnika iz Zenice, Kaknja i Breze, o namjerama i uplatama dugovanja, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK-a će donijeti konačan stav o nastavku ili prestanku ovjere zdravstvenih knjižica, odnosno striktne primjene Zakona o zdravstvenom osiguranju.