Goražde

Rukovodstvo kompanije “Pobjeda Tehnology” ne poštuje naredbe, radnici još uvijek nisu pušteni kućama

Ginex (1)

Kantonalni štab Civilne zaštite BPK Goražde još sinoć je donio a danas i potvrdio naredbu o obustavi rada u kompletnoj industrijskoj zoni „Pobjeda“

Rukovodstvo kompanije „Pobjeda Tehnology“ oglušila se o naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) o zabrani rada u industrijskoj zoni „Pobjeda“.

Kako sazanje Fena, značajan broj radnika ove kompanije danas radi i još uvijek nisu pušteni kućama.

Povodom novonastale situacije ponovo zasjeda Kantonalni štab civilne zaštite, a sastanku prisustvuju i direktor Uprave za inspekcijske poslove kao i komesar policije MUP-a BPK.

Kantonalni štab Civilne zaštite BPK Goražde još sinoć je donio a danas i potvrdio naredbu o obustavi rada u kompletnoj industrijskoj zoni „Pobjeda“ na 15 dana, nakon što je potvrđena infekcija koronavirusom kod direktorice kompanije „Ginex“.

Dozvoljen je ulazak i izlazak robe uz pratnju policije. Današnjom naredbom, radnicima, ukoliko se nalaze na radnim mjestima, naređeno je da napuste industrijsku zonu Pobjeda i idu u samoizolaciju, što rukovodstvo firme Pobjeda Tehnology još uvijek nije ispoštovalo.