Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potresno svjedočanstvo

Sadik Selimović će u Potočarima 11. jula ukopati i trećeg brata

Sadik Selimović
Foto: Kadira Šakić/ Fena
Sadik Selimović

Selimović dugo godina radi u Institutu za nestale osobe BiH. Tokom genocida ubijeni su mu otac Bajro, tri brata – Hajrudin, Hasan i Sabahudin te mnogobrojni članovi uže i šire porodice

Sadik Selimović iz Bratunca danas je dočekao posmrtne ostatke trećeg brata Sabahudina koji je u vrijeme kada je ubijen imao 31 godinu.

Posmrtni ostaci njegovog brata, koji će biti ukopan 11. jula u Potočarima, pronađeni su u grobnici u Vlasenici.

-Trećeg brata ću ukopati 11. jula pored mezara oca, i druge braće i bratića. Na putu od Visokog do Potočara danas sam se sjetio svih naših zajedničkih trenutaka. Mom bratu 1992. godine je umro sin od sedam mjeseci zbog nedostatka ishrane i ljekarske pomoći – ispričao je za Fenu Selimović.

Kaže da još mnogi čekaju da se pronađu njihovi najmiliji, ističući kako je u današnje vrijeme veoma teško naći posmrtne ostatke nestalih.

Selimović dugo godina radi u Institutu za nestale osobe BiH. Tokom genocida ubijeni su mu otac Bajro, tri brata – Hajrudin, Hasan i Sabahudin te mnogobrojni članovi uže i šire porodice.

U Memorijalnom centru Potočari 11. jula će na vječni počinak biti ispraćeno 30 žrtava genocida u Srebrenici. Tužna povorka s tabutima žrtava jutros je krenula iz Visokog, a u Potočare je stigla iza 16 sati.