Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radi na održavanju puta

Sadmir tvrdi da je policiju doveo do Edina Gačića i traži 50.000 KM

sadmir-taric

Sadmir Tarić je jutros odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 hiljada KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubice

Sadmir Tarić i Armin Karović tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice Edina Gačića zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici BiH.

Sadmir u razgovoru za Klix.ba ističe da se sve dešavalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tokom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo – Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

– Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na obilazak autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda.

– Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega – priča Tarić.

Sadmir Tarić je jutros odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 hiljada KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubice.

– Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopšte nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude – kazao je Tarić, piše Klix.ba.

Premijer Forto pojasnio situaciju oko “osobe koja tvrdi da joj pripada nagrada”