Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj gačić

Premijer Forto pojasnio situaciju oko “osobe koja tvrdi da joj pripada nagrada”

gacic123forto

Sadmir Tarić i Armin Karović tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja Gačića, te da su svoj život riskirali i da očekuju nagradu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, najavio je danas da će ministar MUP-a KS-a Admir Katica razgovarati sa osobom koja tvrdi da je pomogla policiji u pronalasku višestrukog ubice Edina Gačiča koji je jučer ubijen.

“Kao što smo rekli jučer na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice vezane za raspisanu nagradu. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara sa osobom, koja tvrdi da joj pripada nagrada”, napisao je Forto na Facebooku.

Sadmir Tarić i Armin Karović tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja Gačića, te da su svoj život riskirali i da očekuju nagradu. Navodno su se pokušali sresti sa komesarom Uprave policije MUP-a KS-a Mevludinom Halilovićem, no on ih nije primio.

Sadmir tvrdi da je policiju doveo do Edina Gačića i traži 50.000 KM

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo ranije je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za osobu čije informacije dovedu do hapšenja Edina Gačića. Kako su ranije kazali iz MUP-a KS-a, mnoštvo poziva su dobili zadnjih dana, a da li je jedan od značaja za nagradu, ostaje da se vidi.