Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saglasnost Skupštini JP BH Pošta da PIO-u prebaci 45.000.000 KM

bh posta

Federalna vlada dala je saglasnost Skupštini JP “BH Pošta” d.o.o. Sarajevo da izvrši prestruktuiranje raspoloživih novčanih sredstava u iznosu od 45.000.000 KM u razdoblju od 1.7.2017. do 31.12.2017. godine, koja će biti plasirana Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje Mostar za isplatu penzija korisnicima koji primaju penziju preko JP “BH Pošta” d.o.o. Sarajevo.

JP “BH Pošta” d.o.o. Sarajevo i Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Mostar zaključit će odgovarajući ugovor, odnosno aneks ugovora za prestruktuiranje ovih sredstava, kojim će biti regulisana međusobna prava i obaveze vezane za plasman i vraćanje sredstava, uz naknadu za njihovo korišenje koja će na dnevnom osnovu iznositi 0,0081 posto, a u skladu s važećim propisima i općim interesima.

Ova odluka će biti primjenjivana od 1.7.2017. godine.

U obrazloženju odluke navedeno je da se ovakav model, prema ranijim odlukama Vlade Federacije BiH, pokazao efikasnim u prevazilaženju finansijskih poteškoća s kojima se suočava nosilac osiguranja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.