Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon oslobađajuće presude

Šahman: Moj sin je odrastao čovjek i ne zanima ga politika, dobio je poziv iz Civilne zaštite

bilsena sahman (1)

Šahman je ova sredstva dobila rješenjem Suda BiH, a zahtjev za isplatu troškova krivičnog postupka uputila je putem svoje advokatice Mirne Delalić

Bilsena Šahman, koja je bila suoptužena u predmetu „Fahrudin Radončić i drugi“ zbog navodnog uticaja na svjedoke, nakon pravomoćne oslobađajuće presude dobila je 26.500 maraka odštete, koliko su u njenom slučaju iznosili troškovi krivičnog postupka.

Šahman je ova sredstva dobila rješenjem Suda BiH, a zahtjev za isplatu troškova krivičnog postupka uputila je putem svoje advokatice Mirne Delalić.

Ovu informaciju potvrdila je danas i Šahman.

– Tačno je da su rješenjem Suda BiH isplaćeni troškovi krivičnog postupka u iznosu od 26.500 KM. No, sada idemo dalje. Podnijet ću tužbu za vrijeme provedeno u pritvoru, za nanesenu duševnu bol, ali i bruku i sramotu koja mi je nanesena ovim procesom – rekla je Šahman u izjavi za Dnevni avaz.

Osim Šahman, i ostali koji su bili optuženi, a na kraju su pravomoćno oslobođeni, vjerovatno će tužiti državu za nadoknadu štete. Također, i oni očekuju sudska rješenja o troškovima parničnog postupka.