BiH

Zastupnica SBB-a

Šahman zaplakala na sjednici Skupštine KS: Neće se niko prepucavati preko leđa mog sina

07/05/2020

Na početku zasjedanja zastupnica SBB-a Bilsena Šahman tražila je da se hitno raspravlja o nabavci maski za Civilnu zaštitu KS preko firme koja je u vlasništvu njenog sina Bariša Bejtovića.

Na početku hitne sjednice Skupštine KS zastupnica SBB-a Bilsena Šahman je kroz suze tražila je da se hitno raspravlja o nabavci maski za Civilnu zaštitu KS preko firme koja je u vlasništvu njenog sina Bariša Bejtovića.

– Neće se preko leđa mog sina izvršavati politička prepucavanja, neće SDA zataškavati svoje respiratore, neće napadati Našu stranku jer mu je babo iz Naše stranke, neće napadati NiP jer je tamo NiP-ov čovjek koji nema veze ni sa čim. Evo i njega ispitajte. Neće SDP tražiti da ja podnesem izvještaj o sukobu interesa, a ja ću ga podnijeti, ali će ga podnijeti i oni jer ima više sukoba interesa – kazala je Šahman, prenosi Faktor.

– Želim da se danas raspravi. Ja nisam pobjegla, nisam se sakrivala. Želim da se priča o maskama koje je moj sin prodao Civilnoj zaštiti – kazala je Šahman, te dodala da moli da se to uvrsti u dnevni red.

Zaštitne maske za Civilnu zaštitu KS nabavljene su preko firme Panta Rei, koja je u vlasništvu njenog sina Bariša Bejtovića. Obraćanje Šahman možete pogledati od četvrte minute priloženog videa.

Na hitnoj sjednici  Skupštine KS  zastupnici  će razmatrati tri tačke dnevnog reda i to Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, zatim Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.