BiH

Salkić posjetio povratnika kojem su monstrumi urezali “četiri S” na stomaku

16/07/2015

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić posjetio je danas Nerku Hanifića (40), povratnika u Vrbanjce kod Kotor-Varoši, koji je fizički napadnut 14. jula, a na stomaku mu je oštrim predmetom urezan znak “četiri S”.

Salkić upozorava da sve to podsjeća na ono što se moglo vidjeti u logorima tokom proteklog rata.

Nerko-Hanific-4s

Salkić je nakon razgovora sa Hanifićem rekao za Fenu da su posljednice napada još vidljive na Hanifiću, tim više što se radi o bivšem logorašu.

– Ovaj napad je na Nerku, kao jednog od ljudi koji je preživio logor, ostavio na njega novu traumu. Čini mi se da je u složenom zdravstvem stanju, imajući u vidu i da je dijabetičar – ukazao je Salkić.

Entitetski potpredsjednik je dodao da je to vrlo teška situacija te se nada da će ovaj napadnuti povratnik biti dobro i iz svega izaći jači.

Istovremeno, ponovio je da očekuje da policija RS-a što prije okonča istragu u ovom slučaju te otkrije počinioce napada.

– Hanifiću bi nakon toga sigiurno bilo lakše – uvjeren je Salkić.

On je, nakon napada na Hanifića, pokušao da stupi u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem, očekujući neku informaciju o ovom napadu, ali nije u tome uspio.

Stoga je danas i u pismenoj formi zatražio sastanak s Lukačem kako bi dobio tu informaciju, ali i ostale u svjetlu napada na vjernike koji su se događali u Zvorniku, Doboju i drugim mjestima tokom Ramazana.

– Situacija zahtijeva ozbiljnost i neke odgovore – zaključio je Salkić za Fenu.

u Centru javne bezbjednosti Banja Luka su potvrdili da je istraga o napadu u toku te da stoga ne mogu iznositi više detalja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.