Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salkić posjetio povratnika kojem su monstrumi urezali “četiri S” na stomaku

salkic hanific

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić posjetio je danas Nerku Hanifića (40), povratnika u Vrbanjce kod Kotor-Varoši, koji je fizički napadnut 14. jula, a na stomaku mu je oštrim predmetom urezan znak “četiri S”.

Salkić upozorava da sve to podsjeća na ono što se moglo vidjeti u logorima tokom proteklog rata.

Nerko-Hanific-4s

Salkić je nakon razgovora sa Hanifićem rekao za Fenu da su posljednice napada još vidljive na Hanifiću, tim više što se radi o bivšem logorašu.

– Ovaj napad je na Nerku, kao jednog od ljudi koji je preživio logor, ostavio na njega novu traumu. Čini mi se da je u složenom zdravstvem stanju, imajući u vidu i da je dijabetičar – ukazao je Salkić.

Entitetski potpredsjednik je dodao da je to vrlo teška situacija te se nada da će ovaj napadnuti povratnik biti dobro i iz svega izaći jači.

Istovremeno, ponovio je da očekuje da policija RS-a što prije okonča istragu u ovom slučaju te otkrije počinioce napada.

– Hanifiću bi nakon toga sigiurno bilo lakše – uvjeren je Salkić.

On je, nakon napada na Hanifića, pokušao da stupi u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem, očekujući neku informaciju o ovom napadu, ali nije u tome uspio.

Stoga je danas i u pismenoj formi zatražio sastanak s Lukačem kako bi dobio tu informaciju, ali i ostale u svjetlu napada na vjernike koji su se događali u Zvorniku, Doboju i drugim mjestima tokom Ramazana.

– Situacija zahtijeva ozbiljnost i neke odgovore – zaključio je Salkić za Fenu.

u Centru javne bezbjednosti Banja Luka su potvrdili da je istraga o napadu u toku te da stoga ne mogu iznositi više detalja.